1  
Autores Ramón, A.M., Valentín, E., Maicas, S. i Sentandreu, R.
Título Expression of YWP1, a gene that encodes a specific Yarrowia lipolytica mycelial cell wall protein, in Saccharomyces cerevisiae
Revista Fungal Genetics and Biology 22: 77‑83.
Año 1997
ISSN 1087-1845
DOI 10.1006/fgbi.1997.1000
Impacto (SCI: 1.059, Q2-Mycology; 7/15) (SJR: Q2-Genetics, H=85)

 

2  
Autores Maicas, S., González-Cabo, P., Ferrer, S. i Pardo, I.
Título Production of Oenococcus oeni biomass to induce malolactic fermentation in wine by control of pH and substrate addition
Revista Biotechnology Letters 21 (4):349-353.
Año 1999
ISSN 0141-5492
DOI 10.1023/A:1005498925733
Impacto (SCI: 0.916, Q2-Biotechnology & Applied Microbiology; 62/124) (SJR: Q2-Biotechnology, H=77)

 

3  
Autores Maicas, S., Pardo, I. i Ferrer, S.
Título Continuous malolactic fermentation in red wine using Oenococcus oeni
Revista World Journal of Microbiology and Biotechnology 15 (6):737-739.
Año 1999
DOI 10.1023/A:1008954708104
ISSN 0959-3993   
Impacto (SCI: 0.570, Q3-Biotechnology & Applied Microbiology; 85/124) (SJR: Q2-Food Science, H=57)

 

4  
Autores Maicas, S., Gil, J.V., Pardo, I. i Ferrer, S.
Título Improvement of volatile composition of wines by controlled addition of malolactic bacteria
Revista Food Research International 32 (7):491-496.
Año 1999
DOI 10.1016/S0963-9969(99)00122-2
ISSN 0963-9969
Impacto (SCI: 0.409, Q3-Food Sci. & Technology; 59/91) (SJR: Q1-Food Science, H=98)

 

5  
Autores Maicas, S., Pardo, I. i Ferrer, S.
Título The effects of freezing and freeze-drying of Oenococcus oeni upon induction of malolactic fermentation in red wine
Revista International Journal of Food Science and Technology 35 (1):75-80.
Año 2000
DOI 10.1046/j.1365-2621.2000.00359.x
ISSN 1365-2621
Impacto (SCI: 0.754, Q2-Food Sci. & Technology; 40/95) (SJR: Q1-Food Science, H=65)

 

6  
Autores Maicas, S., Adam, A.C. i Polaina, J.
Título The ribosomal DNA of the Zygomycete Mucor miehei
Revista Current Genetics 37:412-419.
Año 2000
DOI 10.1007/s002940000122
ISSN 0172-8083
Impacto (SCI: 1.977, Q2-Genetics & Heredity; 56/114) (SJR: Q2-Genetics, H=66)

 

7  
Autores Maicas, S., Natividad, A., Ferrer, S. i Pardo, I.
Título Malolactic fermentation in wine with high densities of non-proliferating Oenococcus oeni
Revista World Journal of Microbiology and Biotechnology 16 (8/9):805-810.
Año 2000
DOI 10.1023/A:1008953504742
ISSN 0959-3993   
Impacto (SCI: 0.538, Q3-Biotechnology & Applied Microbiology; 99/134) (SJR: Q2-Food Science, H=57)
8  
Autores Maicas, S., Pardo, I. i Ferrer, S.
Título The potential of positively-charged cellulose sponge for malolactic fermentation of wine, using Oenococcus oeni
Revista Enzyme and Microbial Technology 28 (4-5):415-419.
Año 2001
DOI 10.1016/S0141-0229(00)00339-2
ISSN 0141-0229
Impacto (SCI: 1.506, Q2-Biotechnol & Appl Microb; 49/131) (SJR: Q1-Biotechnol, H=112)

 

9  
Autor Maicas, S.
Título The use of alternative technologies to develop malolactic fermentation in wine. Review
Revista Applied Microbiology and Biotechnology 56: 35-39.
Año 2001
DOI 10.1007/s002530100662
ISSN 0175-7598
Impacto (SCI: 1.754, Q1-Biotechnol & Appl Microb; 42/131) (SJR: Q1-Biotechnol, H=161)

 

10  
Autores Maicas, S., Ferrer, S. i Pardo, I.
Título NAD(P)H regeneration in Oenococcus oeni during heterolactic fermentation of hexoses
Revista Microbiology-SGM 148: 325-332.
Año 2002
DOI 10.1099/00221287-148-1-325
ISSN 1350-0872
Impacto (SCI: 2.897, Q1-Microbiology; 19/82) (SJR: Q1-Microbiology, H=143)

 

11  
Autores Monfort, A., Cordero, L., Maicas, S. i Polaina, J.
Título Transformation of Mucor miehei results in plasmid deletion and phenotypic instability
Revista FEMS Microbiology Letters 224: 101-106.
Año 2003
DOI 10.1016/S0378-1097(03)00421-X
ISSN 1574-6968
Impacto (SCI: 1.932, Q3-Microbiology; 40/84) (SJR: Q2-Genetics, H=118)
12  
Autores Moreno, I., Pedreño, Y., Maicas, S., Sentandreu, R., Herrero, E. i Valentín, E.
Título Characterization of a Candida albicans gene encoding a putative transcriptional factor required for cell wall integrity
Revista FEMS Microbiology Letters 226: 159-167.
Año 2003
ISSN 1574-6968
DOI 10.1016/S0378-1097(03)00588-3
Impacto (SCI: 1.932, Q3-Microbiology; 40/84) (SJR: Q2-Genetics, H=118)

 

13  
Autores Pedreño, Y., Maicas, S., Argüelles, J.C., Sentandreu, R. i Valentín, E.
Título The ATC1 gene encodes a cellwall-linked acid trehalase required for growth on trehalose in Candida albicans
Revista Journal of Biological Chemistry 279: 40852-40860.
Año 2004
DOI 10.1074/jbc.M400216200
ISSN 0021-9258
Impacto (SCI: 6.355, Q1-Biochemistry & Molecular Biotechnology; 32/261) (SJR: Q1-Biochemistry, H=435)

 

14  
Autores Maicas, S., Moreno, I., Nieto, A., Gómez, M., Sentandreu, R i Valentín, E.
Título In silico analysis for transcriptional factors with Zn(II)2C6 binuclear cluster DNA binding domains in Candida albicans
Revista Comparative and Functional Genomics 6: 345-356.
Año 2005
DOI 10.1002/cfg.492
ISSN 1532-6268
Impacto (SCI: 0.992, Q3-Biotechnol & Appl Microb; 93/139) (SJR: Q1-Biotechnol, H=34)

 

15  
Autores Maicas, S. i Mateo, J.J.
Título Hydrolysis of terpenyl glycosides in grape juice and other grape juices: A review
Revista Applied Microbiology and Biotechnology 67: 322-335.
Año 2005
DOI 10.1007/s00253-004-1806-0
ISSN 0175-7598
Impacto (SCI: 2.586, Q1-Biotechnol & Appl Microb; 39/139) (SJR: Q1-Biotechnol, H=161)
16  
Autores Pardo, I., Rodas, A., Blasco, L., Landete, J.M., Polo, L., Ferrer, S. i Maicas, S.
Título Nuevas tecnologías para el desarrollo y control de fermentación maloláctica
Revista Tecnología del vino: tratamientos y equipos para viticultura y enología 28: 79-86.
Año 2005
DOI  
ISSN 1578-6153
     

 

17  
Autores Pardo, I., Rodas, A., Blasco, L., Landete, J.M., Polo, L.M., Ferrer, S. i Maicas, S.
Título Nuevas tecnologías para el desarrollo y control de la fermentación maloláctica
Revista Alimentación, equipos y tecnología 207: 51-58.
Año 2005
DOI  
ISSN 0212-1689

 

18  
Autores Mateo, J.J., Peris, L., Ibáñez, C. i Maicas, S.
Título Characterization of glycolytic activities from non-Saccharomyces yeasts isolated from bobal musts
Revista Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology 38: 347-354.
Año 2011
DOI 10.1007/s10295-010-0780-z
ISSN 1367-5435
Impacto (SCI: 2.735, Q2-Biotechnol & Appl Microb; 58/158) (SJR: Q1-Biotechnol, H=80)

 

19  
Autores Romero, A. M., Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Characterization of an ethanol tolerant 1,4-β-xylosidase produced by Pichia membranifaciens
Revista Letters in Applied Microbiology 55: 354-361.
Año 2012
DOI 10.1111/j.1472-765X.2012.03297.x
ISSN 1472-765X
Impacto (SCI: 1.629, Q3-Microbiology; 103/160) (SJR: Q2-Biotechnology, H=81)

 

20  
Autores Madrigal, T., Maicas, S. i Mateo, J.J.
Título Glucose and ethanol tolerant enzymes produced by Pichia (Wickerhamomyces) isolates from enological ecosystems
Revista American Journal of Enology and Viticulture 64: 126-133.
Año 2013
DOI 10.5344/ajev.2012.12077
ISSN 0002-9254
Impacto (SCI: 1.632 al 2013, Q1-Horticult; 8/32) (SJR: Q1-Food Science, H=68)

 

21  
Autores Maicas, S., Moukadiri, I., Nieto, A. i Valentín, E.
Título Construction of an expression vector for production and purification of human somatostatin in Escherichia coli
Revista Molecular Biotechnology 55: 150-158.
Año 2013
DOI 10.1007/s12033-013-9667-3
ISSN 1073-6085
Impacto (SCI: 2.275 al 2013, Q2-Biotechnol & Appl Microb; 76/165) (SJR: Q2-Biotechnol, H=47)

 

22  
Autores Sánchez-Fresneda, R., Martínez-Esparza, M., Maicas, S., Argüelles, J.C. i Valentín, E.
Título In Candida parapsilosis the ATCP1 gene encodes for an acid trehalase involved in trehalose hydrolysis, stress resistance and virulence
Revista Plos ONE 9: e99113
Año 2014
DOI 10.1371/journal.pone.0099113
ISSN 1932-6203
Impacto (SCI: 3.234 al 2014, Q1-Multidisciplinary; 9/57) (SJR: Q1- Multidisciplinary, H=181)

 

23  
Autores López, S., Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Characterization of Hanseniaspora isolates with aroma-enhancing properties in Muscat wine
Revista South African Journal of Enology and Viticulture 35: 292-303.
Año 2014
HANDLE http://hdl.handle.net/10550/41262
ISSN 0253-939X
Impacto (SCI: 0.548 al 2014, Q4-Food Sci & Technol; 99/123) (SJR: Q2-Food Sci, H=13)

 

24  
Autores Mateo, J.J., Maicas, S. i Thießen, C.
Título Biotechnological characterization of exocellular proteases produced by enological Hanseniaspora isolates
Revista International Journal of Food Science and Technology 50: 218-225.
Año 2015
DOI 10.1111/ijfs.12654
ISSN 0950-5423
Impacto (SCI: 1.504 al 2015, Q2-Food Sci & Technol) (SJR: Q1-Food Science, H=65)

 

25  
Autores Lilao, J., Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Biotechnological activities from yeasts isolated from olive oil mills
Revista European Food Research and Technology 240: 357-365.
Año 2015
DOI 10.1007/s00217-014-2335-4
ISSN 1438-2377
Impacto (SCI: 1.433 al 2015, Q2-Food Science & Technology) (SJR: Q1-Food Science, H=70)

 

26  
Autores Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Valorization of winery and oil mill wastes by microbial technologies
Revista Food Research International 73: 13-25.
Año 2015
DOI 10.1016/j.foodres.2015.03.007
ISSN 0963-9969
Impacto (SCI: 3.182 al 2015, Q1-Food Science & Technology) (SJR: Q1-Food Science, H=98)

 

27  
Autores López, C., Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Screening of β-glucosidase and β-xylosidase activities in four non-Saccharomyces yeast isolates
Revista Journal of Food Science 80: 1696-1704.
Año 2015
DOI 10.1111/1750-3841.12954
Impacto (SCI: 1.649 al 2015, Q2-Food Science & Technology) (SJR: Q1-Food Science, H=104)

 

28  
Autores Maicas, S. i Mateo, J.J.
Título Enzyme contribution of non-Saccharomyces yeasts to wine production
Revista Universal Journal of Microbiology Research 3: 17-25.
Año 2015
DOI 10.13189/ujmr.2015.030202
Impacto Disponible a partir de 2017

 

29  
Autores Sánchez-Fresneda, R., Guirao-Abad, J.P., Martínez-Esparza, M., Maicas, S., Valentín, E. i Argüelles, J.C.
Título Homozygous deletion of ATC1 and NTC1 genes in Candida parapsilosis abolishes trehalase activity and affects cell growth, sugar metabolism, stress resistance, infectivity and biofilm formation
Revista Fungal Genetics and Biology 85: 45-57.
Año 2015
DOI 10.1016/j.fgb.2015.10.007
Impacto (SCI: 2.933 al 2015, Q1-Mycology) (SJR: Q2-Microbiology, H=85)

 

30  
Autores Sanxis, J. i Maicas, S.
Título La malaltia de l’enrotllament de la fulla de vinya i virus associats
Revista Quaderns Agraris 39: 35-63.
Año 2015
DOI 10.2436/20.1503.01.57
Impacto Latindex (entre 30 i 28 ítems de qualitat)

 

31  
Autores López, S., Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Screening of Hanseniaspora strains for the production of enzymes with potential interest in winemaking
Revista Fermentation
Año 2016: 2 (1): 1-16.
DOI 10.3390/fermentation2010001
Impacto Disponible a partir de 2017

 

32  
Autores Prados, E. i Maicas, S.
Título Bacterial production of hydroxyalkanoates (PHA)
Revista Universal Journal of Microbiology Research 4: 23-30.
Año 2016
DOI 10.13189/ujmr.2016.040104
Impacto Disponible a partir de 2017

 

33  
Autores Maicas, S., Caminero, A., Martínez, J.P., Sentandreu, R. i Valentin, E.
Título The GCA1 gene encodes a glycosidase-like protein in the cell wall of Candida albicans
Revista FEMS Yeast Research 16 (4)
Año 2016
DOI 10.1093/femsyr/fow032
Impacto (SCI: 3.299, 5 de 30, Q1-Mycology)  (SJR: Q1-Applied Microbiology Biotechnology, H=66)

 

34  
Autores Maicas, S., Guirao-Abad, J.P. i Argüelles, J.C.
Título Yeast trehalases: two enzymes, one catalytic mission
Revista BBA General Subjects 1860: 2249-2254.
Año 2016
DOI 10.1016/j.bbagen.2016.04.020
Impacto (SCI: 4.702, 56 de 286, Q1-Biochemistry and Molecular Biology) (SJR: Q1-Biochemistry, Genetics and Molecular Biology, H=118)

 

35  
Autores Mateo, J.J. i Maicas, S.
Título Application of non-Saccharomyces yeasts to wine-making process  
Revista Fermentation: 2 (3), 14
Año 2016
DOI 10.3390/fermentation2030014
Impacto Disponible a partir de 2017

 

36  
Autores Maicas, S. i Mateo, J.J.
Título Microbial glycosidases for wine production
Revista Beverages: 2 (3), 20.
Año 2016
DOI 10.3390/beverages2030020
Impacto Disponible a partir de 2018

 

37  
Autores López-Goñi, I., Martínez-Viñas, M.J., Antón, J., Cid, V.J., Martín, A., Brown-Jaque, M., García-Lobo, J.M., Sámchez, M., Vilchez, J.I., Robledo-Mahón, T., Seder-Colomina, M., Tapia-Paniagua, S.T., Hernández, A., Mira, A., Gallego-Parrilla, J.J., López, T.M., Maicas, S., Villalobo, E., Quindós, G., Balboa, S., Romalde, J.L., Agular-Pérez, C., Tomás, A., Linares, M., Gil-Serna, J., Ferrer-Espada., R., Camacho, A., Vinué, L. i García-Lara, J.
Título Twitter as a tool for teaching and communicating Microbiology: the #microMOOCSEM initiative
Revista Journal of Microbiology & Biology Education: 17 (3): 492-494. 
Año 2016
DOI 10.1128/jmbe.v17i3.1200

 

38  
Autores Maicas, S., Lilao, J. i Mateo, J.J.
Título Characterisation of a ß-glucosidase isolated from an alpeorujo strain of Candida adriatica
Revista Food Biotechnology 31: 114-127.
Año 2017
DOI 10.1080/08905436.2017.1303388
Impacto (SCI: 0.564, Q4-Food Science & Technology) (SJR: Q3-Food Science, H=25)